fredag den 17. oktober 2014

navneprint // nametone


Plakat med navn og fødselsdata. 
Trykt på blank fotopapir.

10x15 cm: kr.65,-
15x21 cm: kr. 95,-
21x30 cm: kr. 165,-
30x45 cm: kr. 225,-

Ønsker du at bestille, så send mig en mail på mariewehnert@hotmail.com.
Husk at oplyse format, ønsket farve, navn og info til plakaten.


torsdag den 16. oktober 2014

navneprint // blocks


Plakat med navn og fødselsdata. 
Trykt på blank fotopapir.

21x30 cm: kr. 165,-
30x45 cm: kr. 225,-

Ønsker du at bestille, så send mig en mail på mariewehnert@hotmail.com.
Husk at oplyse format, ønsket farve, navn og info til plakaten.


onsdag den 15. oktober 2014

navneprint // typo

Plakat med navn og fødselsdata. 
Trykt på blank fotopapir.

21x30 cm: kr. 165,-
30x45 cm: kr. 225,-

Ønsker du at bestille, så send mig en mail på mariewehnert@hotmail.com.
Husk at oplyse format, ønsket farve, navn og info til plakaten.


mandag den 13. oktober 2014

en 2-årigs ønskeseddel

I næste måned fylder Matilden 2 år og hun derfor surfet lidt rundt på nettet og fundet lidt ønsker frem. Normalt pinner hun sine ønsker på Pinterest ;o), men her har jeg lavet en lille collage med nogle af ønskerne. Resten kan ses her.

1. Babushka // 2. Puky løbecykel // 3. Bogstavklodser // 4. Bobles skildpadde // 5. Føle-memory // 6. Træregnbue // 7. Memory // 8. Farveblyanter // 9. Micro Mini Løbehjul // 10. Bobles elefant // 11. Ferm juniorsengetøj // 12. Bobles krokodille // 13. Børnebøger på rim // 14. Tuscher // 15. Hay Pieces'n Play klodser // 16. Juniordyne i uld


fredag den 10. oktober 2014

om at vælge flyverdragt og købe 2 i stedet for 1

Det er blevt efterår og med en vuggestue-pige på snart 2 betyder det bl.a. at jeg skulle ud og investerer i en ny flyverdragt til den kommende sæson. Den skal selvfølgelig være praktisk, men det er ingen hemmelighed, at jeg også går op i hvordan den ser ud. Jeg var temmelig lun (got it?) på Ver de Terres model i sort med pelskrave, men helt ærlig så blev jeg altså for nærrig til at betale 1800,- (jep, attenhundrede. Også kendt som ettusindeottehundrede kroner) for en flyverdragt str. 92, som Matilde kun kan passe én sæson. Bevares, jeg har hørt meget godt om den, og man kan også sælge den igen som brugt og stadig få en del for den, men alligevel ... Det er simpelthen over min smertegrænse for hvad jeg kan forsvare, overfor mig selv, at give for en beklædningsdel, som maks. kan bruges et halvt år.

Jeg havde også hørt at mange var glade for flyverdragter fra Hummel, Reima, Ticket To Heaven og Didriksons, så jeg gik en tur i Magasin og tjekkede nogle af mærkerne ud. Det kom bag på mig hvor stor forskel der var på detaljer på de enkelte dragter. Nogle havde inder-manchet i ærmerne, andre havde ikke. Nogle få havde sådan et frontstykke, der blev knappet bag lynlåsen, så halsen blev udsat for vind og nedbør. Syntes der var få der havde det hele ... eller i hvert fald en stor del, af de ting jeg syntes var smarte.

Jeg havde også på et tidspunkt læst at Friends fra Kvickly var blandt topscorerne i diverse flyverdragt-tests, men tænkte egentlig, at Kvickly normalt kun havde meget mønstret/farverigt (Læs: efter min mening, på den ikke fede måde) børnetøj, så jeg havde dem egentlig ikke med i overvejelserne, før jeg tilfældigvis faldt for den blå flyverdragt med hvide prikker og pink for. Mønstret, men på den fine måde. (Nu ved trofaste Instagram-følgere jo også, at jeg har en svaghed for prikker ;o) Da jeg tjekkede den ud i sømmene blev jeg super positiv overrasket over mængden af features:

- Indermanchetter i ærmerne i sådan en slags badedragtstof, så de hurtigt tørrer, hvis der kommer vand/sne i ærmerne, og som samtidig holder vinden ude. (Jeg hader selv, når det blæser op i ærmet)

- Taljen kan spændes ind (ligesom de fleste baby/børnebukser) hvilket er super smart, hvis man som Matilde er rimelig smal

- Fleecefor ved numse/lår, så der er ekstra varme, når de små sidder på den kolde vinterjord

- Vindfang i buksebenene

Og det bedste af det hele: Den kostede kun 650,- (550,- hvis man er Coop-medlem)

Derudover havde de en grå leopardflyverdragt med pink lynlås (Arrhmmm ... igen en svaghed. Leopard). Den havde knap så mange detaljer, men virkede stadig super fin og god til prisen. Den kostede 399,-

Så det hele endte med, at jeg ikke bare købte 1, men hele 2 flyverdragter i Kvickly. Så kan vi have én hjemme og én i vuggestuen. Og når den ene skal i vaskemaskinen, så har vi en anden på lager, hvilket jeg synes er ret smart.

1. Hummel 950,-  2. Reima 999,-  3. Ver de Terre 1800,-  4. Kvickly Friends 649,-De kolde (eller, i dette tilfælde, varme) fakta om flyverdragten:

Flyverdragten er både vandtæt, åndbar, vindtæt og slidstærk.
 • Materiale: 100 % oxford nylon med polyesterfoer
 • Vandtæthed: 10.000 mm
 • Alle sømme er tapede
 • Åndbarhed: 5000 g/m2
 • Ekstra isolering på bagdelen 
 • Vandtæt vindfang og justerbar ærmeåbning 
 • Justerbar elastik i taljen
 • 3M reflekser 
 • Aftagelig hætte
 • Dragten er Teflon behandlet - PFOA-fri imprægnering, som gør dragten vandafvisende 
 • Tåler tørretumbler
Flyverdragten er testet efter internationale standarder og på uvildigt testlaboratorium. Lever op til alle sikkerhedskravene inden for EU's standarder.
Den er testet for vandtæthed, tapede sømme, riv og slidstyrke, farveændring, udseende, holdbarhed, sikkerhed og åndbarhed.

torsdag den 9. oktober 2014

marie og chokoladefabrikken

I tirsdags gik en gammel drøm i opfyldelse, da jeg blev inviteret på rundvisning på en chokoladefabrik. Da jeg fik mailen med tilbuddet, tog det mig ikke mange minutter at svare et stort "Ja tak" tilbage! Og i tirsdags var jeg så, sammen med 4 søde blogger-piger, på besøg hos Sv. Michelsen Chokolade.

Jeg havde på forhånd hørt at det er en lille fabrik og at de fremstiller alt i hånden på den "gammeldags" måde, men jeg blev alligevel noget overrasket over hvor håndlavet det virkelig var. Alle flødeboller bliver fx. sprøjtet i hånden med en almindelig sprøjtepose med tyl og alt pynt på de fyldte chokolader bliver placeret af én person, der står og pynter alle stykker, når de kommer igennem chokoladegardinet, der overtrækker med hhv. mørk, lys og hvid chokolade. Skal der fx. kaffebønner på toppen af chokoladerne, bliver hver enkel bønne sirligt placeret på toppen ... hvor den rigtige side vender opad, vel at mærke. Og når påsken nærmer sig og de producerer påskeæg bliver de alle håndrullet ... jep, du læste rigtig! Hvert enkelt påskeæg bliver rullet i hånden af en chocolatier. Bum!Sv. Michelsen er en gammel familieejet fabrik, som nu ejes af Nicolas, der er 3. generation af Sv. Michelsen og Daniel, og det var tydeligt at de to ejer brænder for chokolade, håndværk og god kvalitet og dét synes jeg er fedt. To mænd, der har en vision om at få god chokolade ud til folket og værne om de gamle chokoladetradioner. Dét kan jeg lide! Og det virkede i det hele taget som om, der var en rigtig god stemning på fabrikken (selvom ordet fabrik slet ikke passer til virksomheden). Selvom der var super travlt var der en afslappet stemning, og jeg tror chocolatierne syntes det var sjovt at få besøg af 5 piger, der gik i total selvsving over at se SÅ meget chokolade og marcipan og som fotograferede hver en sjov detalje i lokalet. Nicolas måtte et øjeblik opgive at forklare om produktionen, da vi havde travlt med at fotografere alle de lækre råvarer og processer, der var i lokalet. Man er vel blogger/Instagrammer ... og chokoladeelsker ;o)

Syltede ingefær klar til at blive overtrukket med mørk chokolade

Råsyltet appelsinskal, der skal overtrækkes med chokolade


En anden ting, der overraskede mig, var at de producerer al deres chokolade i et lokale, der ikke er meget større end et skolekøkken. Midt i rummet var to rullebånd, hvor det hele blev overtrukket med chokolade og ellers blev alt anden lavet i hånden. Det er altså ret imponerende.

De pakker og sender dagens produktion ud samme dag, og så lander de i butikkerne dagen efter. Så du kan gå ind i en butik i fx. Nordjylland og købe en flødebolle, der er lavet dagen inden i Hvidovre.


Flødebollerne overtrækkes med hvid chokoladeTil sidst overtrækkes (eller hedder det mon undertrækkes?) de med mørk chokolade i bunden
Og overdrysses med kakaopulver

Vi fik også selv lov til at prøve kræfter med kunsten at lave flødeboller. Det så enkelt ud, når chocolatierne sprøjtede skum ud på marcipanbundene, men resultatet af vores høje, skæve michelinmand-flødeboller afslørede, at det var ikke helt så nemt, som det så ud ...

Stor koncentration

Søde Vibeke laver Barbarpapa-flødeboller ;o)
Mine flødeboller, som også blev noget mere spidse end Sv.Michelsens egne
Mine helt egne flødeboller bliver pakket i fin æske. Skæve og forskellige, men jeg var ret stolt alligevel.