onsdag den 5. november 2014

opskrift // rødbedeboller

I går havde Matilde fødselsdag og da vi holdt en fridag dér, skulle hun fejres i vuggestuen i dag.
Jeg havde bagt koldhævede rødbedeboller og for at peppe dem lidt op pyntede jeg dem med lidt glasur og frysetørrede hindbær. Jeg lavede dem på rødbede/æblejuice, så de fik en lidt frugtagtig smag. De var et stort hit!




Koldhævede rødbedeboller

6 dl vand
4 dl rødbedejuice (jeg brugte rødbede/æblejuice "Green juicing" fra Godmorgen) 
En kvart pakke gær
2 spsk salt
2 spsk honning
500 gram havregryn
600 gram hvedemel


Rør gær, salt, honning, vand og rødbedejuice sammen. Kom havregryn i og rør rundt. Tilsæt mel. Det er en meget fugtig dej, men bare rolig. Den sætter sig når den får lov at stå i køleskabet natten over. Dejen sættes på bagepapir med en ske eller formes med våde hænder, hvis de skal være mere glatte i overfladen. Bages i ca. 25 minutter ved 200°C.Opskriften giver ca. 30 boller, men dejen kan holde op til 5 dage i køleskabet, så du behøver ikke bage alle bollerne på én gang. Pænt smart!! 

Ingen kommentarer: