fredag den 10. oktober 2014

om at vælge flyverdragt og købe 2 i stedet for 1

Det er blevt efterår og med en vuggestue-pige på snart 2 betyder det bl.a. at jeg skulle ud og investerer i en ny flyverdragt til den kommende sæson. Den skal selvfølgelig være praktisk, men det er ingen hemmelighed, at jeg også går op i hvordan den ser ud. Jeg var temmelig lun (got it?) på Ver de Terres model i sort med pelskrave, men helt ærlig så blev jeg altså for nærrig til at betale 1800,- (jep, attenhundrede. Også kendt som ettusindeottehundrede kroner) for en flyverdragt str. 92, som Matilde kun kan passe én sæson. Bevares, jeg har hørt meget godt om den, og man kan også sælge den igen som brugt og stadig få en del for den, men alligevel ... Det er simpelthen over min smertegrænse for hvad jeg kan forsvare, overfor mig selv, at give for en beklædningsdel, som maks. kan bruges et halvt år.

Jeg havde også hørt at mange var glade for flyverdragter fra Hummel, Reima, Ticket To Heaven og Didriksons, så jeg gik en tur i Magasin og tjekkede nogle af mærkerne ud. Det kom bag på mig hvor stor forskel der var på detaljer på de enkelte dragter. Nogle havde inder-manchet i ærmerne, andre havde ikke. Nogle få havde sådan et frontstykke, der blev knappet bag lynlåsen, så halsen blev udsat for vind og nedbør. Syntes der var få der havde det hele ... eller i hvert fald en stor del, af de ting jeg syntes var smarte.

Jeg havde også på et tidspunkt læst at Friends fra Kvickly var blandt topscorerne i diverse flyverdragt-tests, men tænkte egentlig, at Kvickly normalt kun havde meget mønstret/farverigt (Læs: efter min mening, på den ikke fede måde) børnetøj, så jeg havde dem egentlig ikke med i overvejelserne, før jeg tilfældigvis faldt for den blå flyverdragt med hvide prikker og pink for. Mønstret, men på den fine måde. (Nu ved trofaste Instagram-følgere jo også, at jeg har en svaghed for prikker ;o) Da jeg tjekkede den ud i sømmene blev jeg super positiv overrasket over mængden af features:

- Indermanchetter i ærmerne i sådan en slags badedragtstof, så de hurtigt tørrer, hvis der kommer vand/sne i ærmerne, og som samtidig holder vinden ude. (Jeg hader selv, når det blæser op i ærmet)

- Taljen kan spændes ind (ligesom de fleste baby/børnebukser) hvilket er super smart, hvis man som Matilde er rimelig smal

- Fleecefor ved numse/lår, så der er ekstra varme, når de små sidder på den kolde vinterjord

- Vindfang i buksebenene

Og det bedste af det hele: Den kostede kun 650,- (550,- hvis man er Coop-medlem)

Derudover havde de en grå leopardflyverdragt med pink lynlås (Arrhmmm ... igen en svaghed. Leopard). Den havde knap så mange detaljer, men virkede stadig super fin og god til prisen. Den kostede 399,-

Så det hele endte med, at jeg ikke bare købte 1, men hele 2 flyverdragter i Kvickly. Så kan vi have én hjemme og én i vuggestuen. Og når den ene skal i vaskemaskinen, så har vi en anden på lager, hvilket jeg synes er ret smart.

1. Hummel 950,-  2. Reima 999,-  3. Ver de Terre 1800,-  4. Kvickly Friends 649,-De kolde (eller, i dette tilfælde, varme) fakta om flyverdragten:

Flyverdragten er både vandtæt, åndbar, vindtæt og slidstærk.
 • Materiale: 100 % oxford nylon med polyesterfoer
 • Vandtæthed: 10.000 mm
 • Alle sømme er tapede
 • Åndbarhed: 5000 g/m2
 • Ekstra isolering på bagdelen 
 • Vandtæt vindfang og justerbar ærmeåbning 
 • Justerbar elastik i taljen
 • 3M reflekser 
 • Aftagelig hætte
 • Dragten er Teflon behandlet - PFOA-fri imprægnering, som gør dragten vandafvisende 
 • Tåler tørretumbler
Flyverdragten er testet efter internationale standarder og på uvildigt testlaboratorium. Lever op til alle sikkerhedskravene inden for EU's standarder.
Den er testet for vandtæthed, tapede sømme, riv og slidstyrke, farveændring, udseende, holdbarhed, sikkerhed og åndbarhed.

Ingen kommentarer: