torsdag den 11. oktober 2012

Tavlebord

Jeg har for et stykke tid siden købt et brugt IKEA Docksta sofabord, som var udgået deres sortiment for et par år siden, og som jeg længe har ledt efter. Pladen var lidt medtaget, så jeg havde besluttet at give det en omgang. Jeg har stadig lidt tavlelak tilbage fra dette projekt, men tror ikke det er så godt at male med terpentinbaseret maling, når man er gravid (Hmmmmm ... når jeg tænker over det, så VAR jeg vel egentlig meget nygravid, da jeg malede væggen ... men det vidste jeg ikke endnu), så jeg bestilte noget tavlefolie på nettet.
Man kunne få det flere steder, men ofte var rullen kun 45 cm og bordets diameter er 90 cm.
Umiddelbart var det billigste jeg kunne finde dét her.

Her har jeg lavet en oversigt over de forskellige priser og mål, jeg stødte på:
Creativ Company: Rulle. 45 cm x 200 cm. 61,25 kr incl. moms
Box de Lux: Sælges i metermål. 48 cm i breden. 1,79 kr pr. cm.(179,- pr. meter). Minimum 50 cm.
Voksdugen: Rulle. 90 cm x 210 cm. 139,-
Decowall: Sælges i metermål. 100 cm i breden. 149,- pr. meter. Minimum 100 cm.
Stickers.dk:  Sælges i metermål. 125 cm i breden. 349,- pr. meter. Minimum 100 cm.
Foliekniven: Sælges i metermål. 125 cm i breden. 435,- pr. meter. Minimum 25 cm.

SÅDAN GJORDE JEG
Jeg lagde bordpladen oven på folien, tegnede af efter den og klippede den ud. Skulle nok lige ha' taget 2 mm mere hele vejen rundt, da bordpladens kant rundede en smule.

Det eneste der stod i vejledningen omkring montering var, at hvis det var et stort stykke man skulle montere, så skulle man starte med kun at trække et par cm af beskyttelsespapiret af, men det var noget rigtig hejs at stå med.
Så efter at have monteret halvdelen af folien, trak jeg det af igen og sprayede med sulfovand, som man gør normalt, når man monterer store stykker selvklæbende folier. Så kan man placerer folien, uden at den klæber fast og når den ligger dér hvor man ønsker, gnider man fra midten og ud, så man skubber vandet ud til kanten. Det blev meget bedre og var meget nemmere.

Desværre kunne de knubs, som bordpladen havde, stadig ses under folien ... faktisk blev de fremhævet, da folien lavede små bobler dér!! Hmmm ... måske maler jeg alligevel bordet, når jeg engang må.

Men i så fald har jeg stadig ca. en kvadratmeter ubrugt tavlefolie, som jeg skal bruge til noget andet sjovt.
onsdag den 10. oktober 2012

Orden i krydderierne

Inde i mig bor en pige (og her mener jeg altså ikke baby), der godt kan lide orden ... Hun minder på nogle områder om Monica fra Friends ... bare uden hendes rengøringsvanvid!! ... Og hun kommer frem en gang i mellem.
Senest gik det ud over min skuffe med krydderier. Du ved, sådan en skuffe, hvor al ting ligger hulter til bulter, og hvor man nogle gange opgiver at finde noget, og så bare køber noget nyt, fordi det er nemmere! En rigtig rædselsskuffe!
Jeg burde egentlig ha' taget et før-billede, så I kunne se hvor slemt det stod til ... men før jeg fik fundet kameraet frem, havde Monica taget over og flået alt op af skuffen.

Jeg købte nye glas til alle krydderierne. Sådan nogle stor nogle, hvor indholdet af de store krydderiposer kan være i, så man ikke pludselig står med et krydderiglas OG en rest i pose ... for så er man jo lige vidt!! Jeg eftersøgte nettet efter nogle helt klassiske glas med skruelåg. Og fandt dem på en engelsk/tysk webshop. World of bottles eller flaschenland, om du vil. De kostede nærmest ingenting (som i 250 kroner for 50 glas incl. fragt fra Tyskland) og de kom få dage efter jeg havde bestilt dem! Mmmmmm ... netshopping, når det er allerbedst!

Jeg valgte et marmeladeglas i dén størrelse, der hedder 167 ml med guld-låg (man kan også få dem med hvidt låg). Diameteren er 66 mm og højden 72 mm. Se dem her.
Men der er masser af andre størrelser og formater. Jeg kunne bare godt lide det oldschool, enkle look.

Jeg vurderede, at jeg skulle bruge 30-40 glas til alle mine krydderier og så steppede jeg op til 50, få at få dem lidt billigere og undgå at jeg pludselig manglede et glas eller to. Og SÅ gik Monica ellers i gang med at hælde krydderier på glas og DYMO'e amok!! Så da kæresten kom hjem efter en uges arbejde (!) på Ibiza kunne jeg stolt fremvise vores nye krydderiskuffe ... Han synes i øvrigt jeg er crazy ;o)

BONUSINFO: Glassene har samme størrelse som Urtekrams økokrydderier på glas, så man kan supplere sin samling med dem.
(De har sorte låg)

tirsdag den 9. oktober 2012

Babytæppe

Jeg er gået i gang med et babytæppe til bejsen (jep, kæresten er fra Sønderjylland, og dér kalder man små børn dét ;o). Jeg har hørt om SÅ mange, der ligeledes gik i gang med babytæpper under deres graviditet, men aldrig nåede at blive færdig!! Det havde jeg sat mig for IKKE at skulle ske for mig, men hmmmm ... her, godt tre måneder efter jeg startede projektet, ligger det MEGET stille! Skal det mon også overgå mig?? pt. har jeg hæklet cirka 1/3, så hvis jeg skal blive færdig til tiden, skal jeg da vist liiiiige sætte en slutspurt ind her den sidste måneds tid (baby du skal helst ikke komme før tiden, jeg har MEGET jeg skal nå). Tæppet bliver ca. 80x100 cm (10 x 12 = 120 felter).

Tæppet består af hæklede kvadrater i grå toner, sort, råhvid og gul, som bliver hæklet sammen løbende, da jeg ikke vil have en kantfarve rundt. Det ville ellers ha' været meget nemmere, blot at hækle lapper og ikke sidde med et stort tæppe ... Her er et billede fra processen, jeg er heldigvis nået en række (12 kvadrater) videre siden billedet blev taget.
Barsel

Efter overskrifterne, på mine to nyeste indlæg, at dømme, så er jeg gået lige fra ferie over i barsel ... Men sådan er det nu ikke helt!! Jeg har bare været en utrolig doven hund, med alt for meget arbejde og alt for lidt tid til at blogge (eller tid ... bum bum, det er vel et prioriteringsspørgsmål, for jeg har da haft tid nok til at være på Instagram, som du måske har bemærket).
Men i går havde jeg simpelthen første dag på barsel! yeah ... det er indtil videre et ganske skønt koncept! I går mødtes jeg til brunch med en veninde, der også er på barsel, og så har jeg ryddet lidt op, strikket muffedisser og haft gang i små projekter herhjemme i lejligeheden. Pt. har vi håndværkere gående, da vi er ved at afkorte stuen, så vi får plads til et børneværelse og et lille walkin-closet!! Hep hep! Det bliver godt!
Men det betyder også, at jeg ikke helt er gået i den dér barselsmode endnu, som indbefatter ingen makeup og blød buks! Men mon ikke jeg når dertil i løbet af de næste 4 uger ;o)

Og hvad er der så ellers sket siden 17. juli, hvor jeg sidst postede et indlæg?, tænker du måske.
Hmmmm ... jeg har lavet et par kataloger (bl.a. jul) for Inspiration, lavet nye emballager til en ansigtsplejeserie, hæklet lidt på et babytæppe, været 2 gange i Hamburg på forlænget weekend, købt ny bil, gået til gravidyoga, spist optil flere cafébrunch, været på Formland, Deltaget i Stafet for livet, været til fotomarathon, gået amok i lejligheden med min DYMO-maskine, været til Jordmoder, været på spaophold på Alter Meierhof Vital Hotel i Flensburg med Kortklubben, blevet moster igen og så er min mave vokset fra "er hun mon gravid?" til "Hun er da godt nok gravid!" ;o)

Så lidt er der, da sket ... ;o)

3.juni, 8.juli, 1. august og 6.oktober