tirsdag den 17. juli 2012

Ferie


Ferie betyder sove længe, langsomme morgener og god morgenmad!!
I dag var kæresten taget på arbejde kl. meget tidligt, og jeg hyggede med god kaffe og juice, frugtsalat og varme havre-banan-pandekager med bananskiver og 70% mørk chokolade ... absolut anbefalelsesværdigt!! Har lavet havrepandekager (oatmeal-pancakes lyder bare mere lækkert, ik'?) et par gange før, men denne gang eksperimenterede jeg lidt og blendede hele molevitten med et par bananer ... nam nam ... hvis man, som mig, godt kan lide banankage og stegte bananer, så skal man helt klart prøve disse. Jeg proppede ingredienserne i på slump, men har prøvet at sjusse mig frem til målene:

12-15 små havre-banan-pandekager

1 æg
1 spsk sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1/2 dl mel
2 bananer
2-2 1/2 dl havregryn
1 spsk smeltet smør
1-2 dl mælk (tilsæt indtil konsistensen ser fornuftig ud)

Smid alle ingredienserne i en blender og blend indtil det er godt blandet sammen og ligner en tyk pandekagedej. Vent evt. med at putte mel og nogle havregrynene i, indtil du kn fornemme konsistensen. Dejen skal være tyk nok til at kunne sætte små klatter på en pande, men tynd nok til at flyde lidt ud. Jeg plejer at bage tre små pandekager ad gangen på en almindelig pande.

Spise lune med fx. skiver af banan og en god, mørk chokolade (som smelter mellem de varme pandekager), skiver af jordbær og kastaniepuré eller måske bare med sirup og lidt kanel ... 

mandag den 16. juli 2012

Mavestatus

Billedet er taget for ca. en uge siden.

Sommerhus på Fanø

I sidste uge var vi i sommerhus på Fanø. Vejret var jo ikke ligefrem sommer-hedebølge-agtigt, men egentlig okay. Vi nåede en dag ved stranden og ellers var der småbyger og sol ind i mellem og blæst. Men sådan må det gerne være, når man er i sommerhus ...mandag den 9. juli 2012

Min fødselsdag ...

... blev fejret med brunch med kæresten på en café (i sol, selvfølgelig ;o), kage på altanen med mine forældre, søster og niece (stadig i sol) og sidst middag på en café i byen (indendørs, da det nu var begyndt at regne). En dejlig fødselsdag, som sådan én skal være.