fredag den 24. februar 2012

Mirakel-svampen eller om at fjerne uønsket "kunst" på væggen

I Lis' indlæg forleden dag, nævnte hun uønsket "kunst" på væggen, og dét fik mig til at tænke på mirakelsvampen! Og tænkte: Hey, dén er der sikkert mange, der ikke kender og det er en skam ... for den virker super godt. (Og nej, jeg er ikke sponsoreret eller noget, men elsker at dele mine erfaringer, når et produkt virkelig overrasker mig positivt).

Kært barn har mange navne, og det har denne svamp også. Den bliver både solgt under navnet "Nanosvamp" og "Miraclean". Og det fantastiske ved den er, at den kan fjerne tuschstreger, skomærker og andre sorte streger, som der langsomt bliver oparbejdet på en hvid væg. Og den fjerner det UDEN at gøre væggen blank (som man ellers kan risikere, hvis man gnubber for hårdt med en klud).

Jeg stiftede første gang bekendskab med svampen i Tyskland hvor malerne, der havde malet vores lejlighed i Hamburg, gav os nogle svampe til at fjerne de mærker, der måtte komme på en helt hvid, nymalet væg. Det kom ret meget bag på os, at de rent faktisk virkede, så vi købte stort ind af dem i det tyske byggemarked. Senere fandt jeg så svampene i Bauhaus i Danmark.


Hvordan virker de, tænker du måske?
Jo, ser du. Man fugter dem først med vand og så virker de. Ren magi ;o) De fungerer, som et mildt slibemiddel, så man skal ikke bruge dem på blanke eller lakerede overflader. De smuldrer ganske langsomt, så efter nogle gange brug (alt efter hvor store flader vi taler) er svampen blevet til en lille hullet gnalling. Og derfor er der flere svampe i en pakke. (Den blå side på den ene svamp, er blot en almindelig svamp, til at fjerne overskydende vand. Det er den hvide side, der er særlig)

Ja, ja, men vi vil se bevis, tænker du sikkert.
Og dét skal du da få lov til, så jeg har tegnet tre streger på min væg i stuen ... sådan helt med vilje, for at overbevise dig. Én blyantstreg, én kuglepenstreg og én permanent tuschstreg.


(Jeg har også tegnet en lille stjerne oppe i hjørnet, for at I kunne se, at det var samme sted på væggen, men jeg kom til at køre svampen over den også, så den står lidt svagere på efter-billedet ;o)

Før: 3 streger: Blyant, kuglepen og permanent tush.

Efter: Ingen streger.

Blyantstregen og kuglepenstregen forsvant med det samme, mens den permanente sorte tusch krævede lidt mere gnubberi ... hvilket resulterede i, at mærkerne fra malerrullen, forsvandt så malingen blev en smule mere jævn ... det kan I se, hvis I kigger godt efter. Man kan også svagt fornemme rester fra tuschen. Men det rigtig fede ved svampen er, at malingen ikke bliver blank.

Jeg må ha' sådan nogle svampe, hvor skal jeg hen?
Jeg har for nylig set Nanosvampene i Bauhaus og Miraclean i Silvan, men måske kan man også få dem andre steder.

Vileda Miraclean:
4 stk i en pakke.
Pris ca. 40-50 kr.

Nanosvampe:
10 stk. i en pakke.
Pris ca. 120 kr.

Sådan kan de se ud ...
... men de kan også se sådan ud.

6 kommentarer:

Lis Rylander Karlsson sagde ...

Marie, du er simpelthen en skat! Så er spørgsmålet jo blot om jeg nænner at fjerne kunsten? Arj, det gør jeg!
TAK for tips og udførlige beviser:)

Kram
Lis

Britta sagde ...

Ind i mellem har de dem i Netto og jeg mener at Bilka har den.
De er rigtig rigtig gode.

Tom sagde ...

Eller find dem på Mirakelsvampen.dk
Danmarks billigste fra kun 3 kr. Pr stk.

Anonym sagde ...

Et ældgammelt tip til visse pletter, f.eks. på tapet: Køb et alm. franskbrød hos bageren og brug "indmaden" som viskelæder.

Christin van Prooijen sagde ...

De kan fjerne næsten hvilken som helst plet også på ting som alle andre rengøringsmidler ikke kan klare

Se mere gemmas.dk/shop/magisk-nanosvamp-220p.html

Daniel Tue sagde ...

www.mirakelsvampe.dk