fredag den 25. februar 2011

Nye stager ...

... til samlingen!
3 stk. S22 lysestager fra det tyske mærke BMF designet i 60'erne af Fritz Nagel og Ceasar Stoffi.Jeg har i forvejen 5 stager og jeg drømmer om at kunne bygge sådan et monster her:
[Billede fra apartmenttherapy.com]

torsdag den 24. februar 2011

Man skal være god ved sig selv ...

... Og huske at fejre hverdagen! (Lidt apropos Puk's indlæg i går)
Derfor overraskede jeg mig selv med en god kop kaffe og en Frk. rabarber fra Wendorff da jeg kom hjem i dag! ... Og jeg skal lige sige, at jeg blev vældig overrasket og glad. ;o)

onsdag den 23. februar 2011

Award

Vi har fået en award af Bianca, og det siger vi da aldrig nej til, så tak for den ;o)Men sådanne award'er minder mig altså alt for meget om kædebreve, som jeg er modstander af og konsekvent bryder, så jeg opfylder kun kravene delvist. Jeg er ikke for fin til at fortælle 8 ting om mig selv, men jeg sender ikke awarden videre til 8 andre ... sorry!

1. Jeg elsker kage og desserter og ville gerne være konditor, hvis jeg ikke lavede reklamer lige her. Min yndlingsdessert er nok moelleux au chocolat.

2. Jeg begyndte at strikke i 2007, hvor jeg pendlede hver dag i 2 år mellem Odense og Kbh. Siden er det blevet til sådan ca. 1.000.000 masker.

3. Jeg elsker 50'erne og 60'erne og har lyst til at spise film, hvor hele stilen er lækker og pastel-agtig. "Down with love" er et godt eksempel.

4. Jeg bruger i perioder ALT for mange penge på ebay (specielt vintagekjoler i USA), og har flere gange måtte sætte restriktioner over for mig selv, for at undgå at falde i køb-den-nu-eller-du-ser-aldrig-denne-kjole-fra-tresserne-igen-fælden.

5. Jeg arbejder lige her, og har faktisk været i reklamebranchen i 10 år til september!

6. Nu kan jeg godt li' at besøge loppemarkeder, men jeg hadede det som barn. Jeg har bl.a. købt dette og denne og disse.

7. Jeg elsker kirsebær og abrikoser men hader dild og persille.

8. Jeg drikker kaffen sort og bryder mig egentlig ikke om the (selvom folk tror jeg er the-typen). Jeg kan dog bedst li' en latte, hvis den skal være 2go og drikker også gladeligt en kop chai.

9. Jeg er mest til storby-ferier og elsker Paris. I 2008 overraskede jeg min kæreste med en overnatning her.

10. Jeg kan rigtig godt li' sko og har (hvis du spørger min kæreste) alt for mange par ... Jeg synes dog stadig jeg kan finde sko jeg mangler!

Og hvis du nu sidder og tænker: "Jeg vil vide mere om hende Marie" (Du behøver ikke benægte, jeg forstår det godt ;o), så kan du læse 10 andre ting lige her.

tirsdag den 22. februar 2011

Totally fab frosting

Faldt lige over denne helt fantastiske rosekage i dag ... ja, altså ikke i sådan helt bogstavlig forstand, selvom det ikke havde gjort mig noget, at smaske hovedet i denne skønhed, for så var man jo nødt til at spise den ;o)

Tjek liiiiige den vilde frosting ud. Jeg så den på bloggen I am Baker, hvor der også ligger en tutorial.
Og det bedste af det hele er, at det ser ikke så umuligt ud. Det eneste det kræver, er en stjernetylle, og dem har har jeg på lager i flere størrelser ... Du ved, i kagepyntskuffen.

Se hvordan "kagen skal skæres" ... hæ hæ ... lige her.

søndag den 20. februar 2011

Kender du "Wool and the gang"?Jeg synes konceptet er yderst forfriskende. Strikkekits med opskrifter, som både er trendy og tidsvarende ... og så elsker jeg de forskellige navne deres modeller og garn har. Hvad med fx. en Snood Dogg i Crazy Sexy Wool?

Tjek sitet ud lige her.

Creamcheese frosting

{Billede lånt fra Prins&prinsesse}


Det er vigtigt at smøren har stuetemperatur og flødeosten er helt kold og kommer direkte fra køleskabet.

Hvad skal du bruge?
2,5 dl neutral flødeost (ca. En pakke)
5 spsk. usaltet smør (alm. saltet smør kan også godt bruges)
2 tsk. vanillesukker
5-6 dl flormelis (sigtet)
Evt. Smag eller farve.


Hvad gør du?
- Bland flødeost, smør og vanillesukker i en røremaskine (eller med en håndmixer).
- Tilsæt en tredjedel sukker ad gangen og pisk indtil frostingen er glat og har den ønskede konsistens.
- Hvis frostingen er for stiv piskes et par sekunder mere, men det er vigtigt ikke at overpiske.
- Hvis det ønskes, røres farve eller smag i.

Frostingen holder ca. 1 uge på køl eller op til 3 måneder i fryseren. Før brug røres frostingen indtil den er blød.

torsdag den 17. februar 2011

tirsdag den 15. februar 2011

CupcakesGrundopskrift til ca. 18 stk. 


Hvad skal du bruge?
4 dl. mel
1,5 dl. sukker
1 tsk. vanillesukker
1,5 tsk. bagepulver
100 g smør
2 æg
2 dl. kærnemælk (eller en blanding af yoghurt og mælk)

Tilsæt evt. frosne hindbær&marcipan, banan, chokolade, blåbær eller citronsaft & -skal.

Hvad gør du?
- Smøren smeltes.
- De tørre ingredienser blandes i en skål.
- De våde ingredienser blandes.
- Smøren blandes i melet og de våde ingredienser og evt. Fyld tilsættes.
- Der røres let indtil det hele er blandet (Hvis man rører for meget bliver kagerne ikke så luftige)
- Dejen hældes i forme og bages ved 200° i ca. 20 minutter. (det komme meget an på ovnen, så hold øje med hvornår de bliver lysebrune)

Jeg har verdens sødeste kæreste ...

... derfor kom jeg i går hjem til sushi, stearinlys, chokolade og gave!

Gaven var to små Royal Copenhagen fugle i hvid porcelæn. Det lyder måske en smule ømt, men de var faktisk rigtig fine og tanken var super sød. Fuglene er normalt gråblå og bliver kaldt optimisten og pessimisten, men disse var i serien Royal Whites (som Shane Brox har været med til at lave). Min kæreste er normalt ret pessimistisk, men efter vi har været igennem en del ting, syntes han at jeg skulle ha' to optimister, som symbol på os ...

Så man lige os ...

holde i nødsporet midt på storebæltsbroen søndag aften!!
Bilen havde ganske vist rystet en smule det sidste stykke tid, men det var vel bare hjulene, der skulle afbalanceres ...
Efter en tur/retur til Kbh. søndag eftermiddag, for at fejre niecens 3 års fødselsdag, blev det godt nok lidt værre og på Storebæltsbroen (heldigvis den lave del) måtte vi pludselig ind i nødsporet, da bilen lød meget underlig og vi troede vi havde knækket bagakslen. Det var dog "kun" et fuldstændig flænset dæk, der hang slapt rundt om hjulet, som et stykke gummibånd, så vi til sidst kun kørte på fælgen.

Ja ja ... Selvfølgelig skulle vi da ende på Storebæltsbroen. Ud af de 171 km, der er fra Kbh. til Odense skulle vi da selvfølgelig sprænge bagdækket indenfor lige præcis på de 17 km, som broen udgør!! But of couse ...

Så dér holdt vi så i en time og ventede på Dansk Autohjælp (som vi selvfølgelig ikke var medlem af ... jo jo, vi havde da tænkt på de mange gange, men sådan noget får vi åbenbart ikke taget os sammen til med mindre behovet virkelig er der) og hvis, der er nogle der er i tvivl, så blæste det pænt meget i søndags ...
Det er temmelig skræmmende at holde, der i nødsporet mens biler, lastbiler og tog drøner forbi og bilen føles som om den kan blæse omkuld hvert øjeblik.
Men intet er jo så skidt at det ikke er godt for noget, så nu fik vi fingeren ud og tilmeldt os Dansk Autohjælp, og fik da også lige udskiftet sommerdækkene med nogle helårsdæk ... På tide?

Og ja, nu må disse indlæg uden billeder snart holde op!!!

lørdag den 12. februar 2011

Forårsmarked i Pakhus 16

Skal du med?
Det skal jeg i hvert fald!
Det foregår fredag den 6. maj til søndag den 8. maj i et pakhus på Odense Havn.
Jeg er så småt begyndt at planlægge, hvad jeg skal ha' med.
Maj måned indbyder jo ikke ligefrem til at købe varme muffedisser og halskrammere, så jeg må nok hellere ha' lidt nye ting med. 
Der bliver nok både noget strikket, noget hæklet, noget moderne, noget gammelt og noget spiseligt (er det ikke også dét man skal bruge, når man skal giftes? ;o)
Jeg poster gerne billeder, når jeg har noget at vise, men sagen er den, at jeg ikke har lavet noget endnu ... kun fået idéer ;o)
Du kan læse mere om markedet lige her. Jeg ved, der bliver arbejdet på en "rigtig" hjemmeside, men indtil videre må i "nøjes" med denne side.

torsdag den 10. februar 2011

I'm back!!

Pyha ... Sikke et par uger det har været!
Den første måned af 2011 har budt på noget af en rutschebanetur, men nu tror og håber jeg, at jeg er tilbage for fuld styrke. Tingene går nogle gange ikke helt som man selv vil eller havde forestillet sig, men det er vel netop essensen af livet. 
Jeg har ikke rigtig haft energi eller lyst til noget ... ikke engang til at strikke! Og det er jo egentlig en skam, når nu jeg netop havde tid til det. Men nu er jeg klar og inspireret! Glæder mig til at lave nogle nye ting til forårsmarkedet, hvor varme muffedisser og halstørklæder, jo nok ikke liiiiige er dét de unge vil ha' (med mindre maj måned bliver væsentlig koldere end normalt).
Jeg vil nok hækle nogle flere fugle, og så har jeg nogle idéer til bl.a. brocher og hårbøjler. Jeg skal nok vise jer tingene, når de er lavet, men indtil videre, må I tænke Jer til dem ;o)