mandag den 13. december 2010

13. december


Lav hjemmebagte luciaboller.

Det skal du bruge:
- 100 g smør

- 4 dl mælk

- 3 spsk sukker

- 1 pakke gær

- 2 æg (+ 1 til at pensle med)

- 800 g mel

- Salt

- Kardemomme

- Safran

- Rosiner


Det gør du:

- Smøren smeltes og mælken kommes i smøren. (Det må ikke være for varmt, så virker gæren ikke).

- Gær og sukker røres sammen, til det er flydende.

- Smøren/mælken røres sammen med sukker/gæren.

- Æg, salt, kardemomme og safran røres i og der tilsættes mel indtil dejen får den rigtige konsistens. (Man kan med fordel røre det hele sammen med en gaffel, indtil dejen opnår en ikke-klistre-til-fingrene-konsistens).

- Dejen æltes og hæver i 1 – 1 1/2 time.

- Form luciaboller af dejen.

- Lad dem efterhæve i ca. 15 min.

- Pensl med æg og pynt med rosiner.

- Bag bollerne midt i ovnen ved 225° i ca. 10-15 min.

Ingen kommentarer: